Gör Acta-materialet offentligt

En liten seger i kampen mot Acta. Idag röstade EU-parlamentet för vårt ändringsförslag att offentliggöra alla dokument om förhandlingarna. Så här lyder det:

Acting in accordance with Article 255(1) of the EC Treaty, the European Commission should immediately make all documents related to the ongoing international negotiations on the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) publicly available.

Stort tack till min kollega Eva-Britt Svensson som var den som lade ändringsförslaget (nr 109).

Sämre gick det med min debatt med ministerrådet om Acta. Min fråga hade placerats som nummer 19 på utfrågningslistan. Utfrågningen började 20 minuter försent och min fråga kunde inte tas upp. Inom kort får jag ett skriftligt svar, men en debatt hade varit mycket bättre.

EU-parlamentets så kallade granskningsfunktion av de andra institutionerna är ett skämt.


Publicerat

i

av

Etiketter: