Debatt om Acta ikväll?

Det är många som skriver om ACTA, nu senast igår intervjuade SvD min kollega Eva-Britt Svensson. Själv hoppas jag på att få en debatt med ministerrådet utifrån min fråga som jag sickat in till dem. Debatten är schemalagd till melan 18.00-19.00 ikväll. Jag vill veta om ACTA kommer att offentliggöras innan det görs en politisk överenskommelse i rådet. Det är jätteviktigt. Begreppet ”politisk överenskommelse” är nämligen ett formellt begrepp, alltså ett bestämt steg i beslutsprocessen i EU. Det är bara innan  den ”politiska överenskommelsen” som Sveriges riksdag kan påverka innehållet i texten.

ACTA har skapat om inte en bloggbävning, så iallafall ett bloggskalv i Sverige. Vi får hoppas att intresset för frågan, och för demokratin i EU, når ut i hela Europa.

Mer om bloggskalvet


Publicerat

i

av

Etiketter: