Inga besked från kommissionen om djurtransporter

Surt med en kommission som inte ens kan ge besked i det mest basala: när ett direktiv ska komma. Se nedan.

Det finns inga konkreta datum för när kommissionen kommer med sitt sedan länge utlovade förslag till nya regler för djurtransporter. Det sa Androulla Vassiliou, kommissionär för hälso- och konsumentfrågor idag.
Vassilou deltog i ett möte med EU-parlamentets vänstergrupp GUE/NGL.

vassiliou.jpg
Androulla Vasiliou ger inga besked om en åttatimmarsgräns för djurtransporter.
På en direkt fråga från Jens Holm (v), EU-parlamentariker, svarade hon: ”Jag lovade under utfrågningen här i EU-parlamentet att direkt se på reglerna för djurtransporter. En konsekvensutredning har blivit gjord, och förslaget om djurtransporter har förts in i kommissionens arbetsprogram. Jag avser att ta itu med problemet.”
 
– Det är beklämmande att kommissionären inte kan ge ett konkret datum för när förslaget ska läggas fram, trots att det har utlovats i många år, säger Jens Holm. Jag är också besviken över att hon inte kunde utlova en åttatimmarsgräns för djurtransporter.

P S Imorgon ska jag ha presskonferens om 8hours-kampanjen. Förhoppningsvis blir det en återstart för kampanjen. 36 300 underskrifter räcker inte.


Publicerat

i

av

Etiketter: