Ögonvittne i Gaza

Jag rekommenderar Chris Davies ögonvittnesskildring från södra Gaza. Davies är liberal EU-parlamentariker och rapporterade från Gaza igår. Trots att detta är ett av de lungnare områdena är situationen även där förfärlig.

Israel bombar även under vapenvilan:

Suddenly there was a huge bang; the ground shook and so did my stomach. An Israeli blast during ceasefire. It may have been 6-700 metres away but it felt bloody close! What must this be like for people who really are close? Allegedly, we learnt later, it was a response to Hamas rocket attacks.
Så här skriver han om påstådda mänskliga sköldar:

I asked John about Israeli claims that Hamas were using civilians in places like this as human shields. ”Look around you”, he said. ”Do you think the mothers here would allow fighters to put their kids’ lives at risk?”

När vågar sig de svenska journalisterna, som rapporterar från Israel, in i Gaza?


Publicerat

i

av

Etiketter: