Kommissionen utreder köttindustrins klimatpåverkan

Igår fick jag mejl från en av jordbrukskommissionär Mariann Fischer Boels rådgivare (se nedan). Han bekräftade att EU-kommissionen nu ska utreda animalieindustrins klimatpåverkan. Resultatet ska presenteras i slutet av 2009. Det får nog ses som ett framsteg, liksom att Fischer Boel på debatten i fredags åtminstone vilje öka andelen frukt och veggo (hon var svävande på punkten om köttkonsumtionen bör minskas). Men trist att vi ska behöva vänta så länge som till slutet av 2009.

Läs också det svar som jag fick för ett tag sedan om köttindustrin och klimatet från Fischer Boel.

Se mejl nedan:

From:   Julien.MOUSNIER@ec.europa.eu [Julien.MOUSNIER@ec.europa.eu]
Sent:  Wed 5/14/2008 12:08 PM
To:   HOLM Jens
Cc:   
Subject:   Commission study ”EVALUATION OF THE LIVESTOCK SECTOR’S CONTRIBUTION TO THE EU GREENHOUSE GAS EMISSIONS”

Dear Jens,

Further to our brief discussion in Stockholm last Friday, I can confirm that DG AGRI is working together with the Commission’s Joint Research Centre on the preparation of a study on the evaluation of the livestock sector’s contribution to the EU greenhouse gas emissions. The study is expected to be finalised end 2009.

Best regards

Julien

—————————–
Julien Mousnier
Member of Cabinet Fischer Boel


Publicerat

i

av

Etiketter: