Bonniers ville att EU-kommissionen skulle ändra presstödet

Nu är det konstaterat: Det var Bonniers som skickade in det hemliga klagomålet om det svenska presstödet. Det avslöjar idag Dagens Media och några andra medier. Jag och Eva-Britt har ju krävt att få ut skrivelsen med kraven på ändringar i det svenska presstödet. En skivelse ingen hade velat känna sig vid. Jag har hela tiden haft på känn att det var Bonniers som skickade in den. Om presstödet slopas skulle ju Bonnierskontrollerade DN lätt kunna konkurrera ut Svenskan och i Skåne skulle Bonniers Sydsvenskan kunna göra slut på Skånska Dagbladet som liksom Svenska Dagbladet får ett anseligt presstöd.

Vår borgerliga regering har i vart fall hörsammat Bonniers krav och har nyligen föreslagit ett förnyat presstöd i riktning med företagets önskemål. Och gott stöd ser de ut att ha hos EU-kommissionen. Ägandekoncentrationen lär inte vänta på sig på mediemarknaden, som överallt annars…

P S Ska ändå bli intressant att se om EU-kommissionen lämnar ut dokumentet. Svar borde komma de närmaste dagarna.


Publicerat

i

av

Etiketter: