Protestbrev om försämringar för alternativ till djurförsök

I tisdags fick jag besked att EU-kommissionär Janez Potočnik har sparkat Thomas Hartung som chef för EUs center för alternativ till djurförsök ECVAM, the European Centre for the Validation of Alternative Methods. Det var lite av en chock, Hartung har varit en extremt drivande chef och gjort ECVAM till en av grundpelarna i framtagandet av alternativ till djurförsök. Han var en av talarna på vår alternativkonferens, Progress without pain earlier, i februari i år. Dessvärre är det nog just detta; att han inte dragit sig för att kritisera industrin och krävt mer pengar till alternativen som har retat upp konservativa krafter i kommissionen. Nu finns det till och med rykten om att lägga ned ECVAM helt och hållet. Det vore helt förödande.

Jag och flera andra EU-parlamentariker, från olika partigrupper, protesterar mot avskedandet av Hartung, och överlag EU-kommissionens njugga linje mot ECVAM.

Läs vårt protestbrev: ECVAM_openletter2008-04-11.pdf


Publicerat

i

av

Etiketter: