Majoritet EU-kritiker i norska regeringen

Förra veckan utnämndes socialdemokraten Anniken Huitfeldt till barn- och jämställdhetsminister i norska regeringen. Det innebär att 12 av 19 statsråd numera är uttalade EU-motståndare i norska regeringen. Sju av dem är dessutom medlemmar av norska Nei til EU. Norges ställning utanför EU har gjort att de bl a kan föra en självständig utrikespolitik och inte måste buga för Bryssel (vilket vi måste göra). Som min EU-kollega Carl Schlyter (mp) mycket riktigt har påpekat har Norge tagit avstånd från att avreglera tjänstehandeln  samt intagit en del andra progressiva ställningstaganden på den internationella arenan.

Även om det känns hårt att skriva det är det bara att konstatera: Europas progressivaste regering finns i Oslo (snart med hård konkurrens från Cypern).


Publicerat

i

av

Etiketter: