Progress without pain – alternativ till djurförsök

 banner_horis_progress.jpg

På onsdag nästa vecka arrangerar jag en minikonferens om alternativ till djurförsök. ”Progress without pain – alternatives to animal experiments”, kallar vi den.

Särskilt roligt är att vi har fått dit fyra forskare som bedriver modern forskning med alternativa metoder. Bland annat kommer Johan Rönnelid, från Uppsala universitet. Det känns också kul att miljökommissionär Stavros Dimas kommer vara med under de två timmarna då konferensen pågår.

 banner_vert_progress.jpg Tajmingen på konferensen kunde inte vara bättre. Dimas och EU-kommissionen kommer inom kort presentera sin översyn av EUs djurförsöksdirektiv (86/609). Jag och många andra hoppas då att de skriver in att det behövs offensiva satsningar på alternativa metoder samt att man ska ha som målsättning att fasa ut flera olika djurförsök.

Ladda ned konferensaffischen som pdf: alternatives_poster.pdf

Ett mer detaljerat program: alternatives_programme2008-02-11.doc

Läs om EU-parlamentets resolution för att fasa ut djurförsök på apor.


Publicerat

i

av

Etiketter: