På väg från Grönland

Väntar på att planet från Island ska landa i Ilulissat. Det är det som ska ta oss bort från Grönland. Förhoppningsvis funkar det att flyga hem via Reykavik, men jag vågar inte tro det förrän jag sitter på planet. Livet i Ilulissat rullar på som vanligt: nya isberg glider hela tiden in i hamnen eller flyter långt ut i havet, fiskarna är kvar i bukten i sina små båtar (bra åtminstone att de inte har jättelika trålare), tusentals slädhundar skäller en bit utanför byn och på hotellet Vita Falken trängs tyskar, amerikaner, svenskar (vi), grönländare och en majoritet danskar och försöker att hitta vägar ut härifrån (vilket bara går flygvägen eller via havet, det finns inga bilvägar). 

Återkommer när jag landat på Island eller – i bästa fall (om det går ett plan till Arlanda) – från Stockholm. 


Publicerat

i

av

Etiketter: