Sträck aldrig ut en hand åt EU-kommissionen

Jag har inte upptäckt det förrän nu, men för några veckor sedan formulerade f d folkhälsoministern Morgan Johansson (s) årets hittills bästa oneliner om EU-kommissionen. Kan inte låta bli att delge er det:

”Om du tar EU-kommissionen i hand så får man räkna fingrarna efteråt för att veta om de verkligen är kvar. För har de tagit ett lillfinger tar de hela handen, sedan tar de hela armbågen och sedan klättrar de upp över axlarna också”, sa han i en riksdagsdebatt den 19 juni.

Ja, en fantastisk formulering! Men visst är det smått patetiskt: För mindre än ett år sedan satt Johansson där själv och klubbade igenom EU-direktiv efter EU-direktiv. Hans partikamrat Margot Wallström är vice-ordförande i kommissionen och så vidare…

Men det är aldrig försent att ändra sig. Vi får se var Johanssom befinner sig i debatten om att folkomrösta om det kommande fördraget som kommer ge kommissionen ännu mer makt än tidigare. 


Publicerat

i

av

Etiketter: