Handeln med Vitryssland stoppas

Nyligen stoppade EU sitt handelssamarbete med Vitryssland. Orsaken är övergrepp på mänskliga rättigheter m m. EU gjorde samma sak med Burma nyligen. Helt rätt, tycker jag. Men varför inte detsamma mot Israel? Varför förhandlar man om ett handelsavtal med Colombia, där fackföreningsaktivister och småbönder mördas och fördrivs på grund av sitt politiska engagemang.

Igår tog jag återigen upp dessa frågor med EU-kommissionen. Den här gången mot Peter Mandelsons närmaste chef James O´Syllivian. Först vägrade han svara, sedan sa han – precis som handelskommissionär Peter Mandelson tidigare när jag frågade honom – att han lovade att detta skulle tas upp med Colombia, och att rättigheterna måste respekteras. Det vill jag nog se innan det sker…


Publicerat

i

av

Etiketter: