Holländarna vill rösta om EU-konstitutionen

Ekot rapporterar idag om att 65 procent av holländarna vill ha en folkomröstning om det kommer ett förslag till ny konstitution för EU. Ja, klart att de ska få göra det! För två år sedan röstade en majoritet nej i en folkomröstning. Kommer ett nytt förslag nu borde det förstås behandlas som förra gången.

Detsamma borde förstås gälla Sverige. Men det intressanta – och skrämmande – är att huvudlinjerna till en ny fördragstext håller på att arbetas fram nu av det tyska ordförandeskapet med sådan våldsam hastighet att vår egen riksdag riskerar att inte hinna godkänna den. Det tyska ordförandeskapet vill ha ett beslut innan Portugal i sommar tar över som ordförande. I sann EU-anda blir det tjänstemän och ett fåtal toppolitiker som gör upp om Europas framtid.


Publicerat

i

av

Etiketter: