Alzery måste få komma tillbaka

Den 1 mars var jag glad. Då hade nämligen svenska regeringen upphävt Mohammed Alzerys inreseförbud till Sverige. Alla trodde att det bara skulle vara en formalitet att migrationsverket nu skulle bevilja honom inresetillstånd. Men migrationsverket vägrar i ett nytt beslut att göra det. Detta, trots att Alzery är friad från alla absurda terroristanklagelser och att Sverige vid två tillfällen har fällts i tunga FN-organ och av EU-parlamentet för avvisningen av Alzery och Ahmed Agiza (som fortfarande sitter i egyptiskt fängelse efter en farsartad rättegång).

Migrationsminister Tobias Billström (m) måste ta sitt ansvar och låta Alzery komma tillbaka till Sverige. Det var den svenska regeringen som 2001 beslutade om att låta CIA kidnappa honom och Agiza. Då kan också den svenska regeringen fatta beslut om att låta honom komma tillbaka. Gör det – det är det minsta man kan göra i form av upprättelse!


Publicerat

i

av

Etiketter: