EU ska inte finansiera Plan Colombia II

För några veckor sedan frågade jag EU-kommissionen om man avsåg att stödja Plan Colombias fortsättning. Även om jag bad om en offentlig debatt, och bara fick ett skriftligt svar, så är det iallafall glädjande att man inte tänker stödja Plan Colombia II.

Däremot har EU ett omfattande handels- och utvecklingssamarbete med Colombia. Men dessvärre man avstår från att utnyttja de krav som finns i de avtalen om respekt för mänskliga rättigheter (som tyvärr kränks dagligen i Colombia).

Läs min fråga här (word): col_plancol_fr_komm.doc
och svaret (word):  col_plancol_svar_komm.doc

Apropå Colombia. Amnesty har nyligen gjort en otroligt träffande tecknad film, Colombia Clean, om den colombianska regeringens dubbelmoral kring paramilitärerna. Några minuter lång och går att läsa i de flesta webbläsare. Rekommenderas!


Publicerat

i

av

Etiketter: