Fråga: Samma energi-råd till EU som till storföretagen?

Fråga ivägskickad till EU-kommissionen idag. Läs nedan eller ladda ned här:
frågakomm20070119linkhor.doc

Den tidigare EU-parlamentarikern Rolf Linkhor driver sedan 2005 en konsultbyrå kring energifrågor. Flera av firmans klienter är stora energiföretag med starka kommersiella intressen. Samtidigt presenterar sig Linkhor som särskild rådgivare för energikommissionär Andris Piebalgs. Enligt kommissionens egna föreskrifter så skall en tjänsteman enbart utöva sitt ämbete med gemenskapsintresset i betänkande. Det bör vara uppenbart att så inte är fallet med Rolf Linkhor, vars främsta försörjning torde kommer från stora företag med mycket specifika kommersiella intressen kring hur EU:s energipolitik och dylikt bör formuleras.
 
Delar kommissionen kritiken kring Rolf Linkhors dubbla roller, och vilka åtgärder är kommissionen reda att vidta?


Publicerat

i

av

Etiketter: