Vägra samarbeta med de högerextrema

Idag har jag och Eva-Britt Svensson ett öppet brev till de andra EU-parlamentarikerna. Vi uppmanar alla att isolera den nybildade högerextrema partigruppen i EU-parlamentet. Det öppna brevet kan läsas på länken ovan eller här: Högerextrema_europaportalen2007-01-16.doc

Jag var också med i Dagens Nyheter i den här frågan, 2007-01-14
Norska Dagsavisen, 2007-01-15
Flamman, 2007-01-11

Läs också vårt pressmeddelande på engelska om detta:
HogerextrPressmedd_eng2007-01-16.doc

Den nybildade högerextrema partiegruppen ”Identitet, tradition, suveränitet” består av 20 ledamöter, bland annat Jean-Marie Le Pen, Bruno Gollnisch och diktatorn Benito Mussolinis barnbarn Alessandra Mussolini. Hela listan på ledamöter kan läsas här: Constitution groupe ITS.doc
Gruppen består av sex högerextrema och främlingsfientliga partier. Dessa är:

Front National, Frankrike
Romania Mare, Rumänien
Azione Sociale, Italien
Ataka, Bulgarien
Vlaams Belang, Belgien
Frihetspartiet, Österrike
dessutom en oberoende ledamot från Storbritannien


Publicerat

i

av

Etiketter: