Moderaterna utvisar svensk-palestinier

Vår migrationsminister, moderaten Tobias Billström, slutar aldrig att förvåna. Det senaste är beslutet att utvisa svensk-palestiniern Hassan Asad till Jordanien. Asad har bott drygt tio år i Sverige och vår migrationsminister vägrar berätta varför han utvisas. Säpo försäkrar ju att han har kopplingar till ”terroristorganisationer”. Jo, det låter betryggande… 

I Jordanien riskerar han utsättas för tortyr. Kanske skickas han till koncentrationslägret Guantanamo?

Överdrivet? Knappast. Det var just det som hände med de två svensk-egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed al-Zari. Tortyr och isolering på fängelser i Egypten. Agiza sitter fortfarande inspärrad på oklara grunder, efter en farsartad rättsprocess.

Så går det när människoliv offras på terrorismbekämpningens altare.


Publicerat

i

av

Etiketter: