EU-kommissionen vill stoppa presstödet

Hemma i Sverige igen. Lyssnar på utmärkta Vår grundade mening, P1. Det meddelas att EU-kommissionen vill stoppa vårt svenska presstöd. Det innebär ju en inskräning i den fria konkurrensen för tidningarna. Vissa tidningar i ett land kan ju inte få ekonomiskt stöd, medan andra inte får det. Eller hur? Nyliberalismen florerar fritt på kommissionen, trots att den övergivits som religion på andra internationella institutioner (t ex Världsbanken). Vad säger Margot Wallström? Ska inte mångfalden garanteras? Vad händer med småtidningarna i glesbygden? Flamman? Arbetaren? Svenska dagbladet, som motvikt till DN?

Som om inte det vore nog berättar samma program om att EUs ministerråd nyligen beslutade om generösa villkor för reklam i TV. Det är OK att sända från t ex London till Sverige för att kringgå vår reklamlagstiftning och det mesta ska kunna göras reklam för. Jippi! Just vad vi väntat på. Ministerrådet… det är våra regeringar, det. Vad hade vår svenska regering för hållning när beslutet fattades?


Publicerat

i

av

Etiketter: