Nya EU-ministern vägrar folkomröstning om grundlagen

Den 24 oktober debatterades huruvida vi ska få folkomrösta om det kommer upp ett förslag till grundlag för EU. Tyvärr vill inte den nya EU-ministern, Cecilia Malmström (fp) ha en folkomröstning om EU-konstitutionen. Debatten fördes med anledning av Jacob Johnson (v) interpellation om vad den nya regeringen anser om möjligheterna med en eventuell folkomröstning. Den borgerliga regeringen säger sig ju vilja ha en aktivare utrikes- och EUpolitik än föregående regering. Varför då inte tillåta en folkomröstning? Det skulle definitivt vara det bästa sättet att få tillstånd en aktiv EU-politik på gräsrotsnivå.

Tyvärr är det nog så att den nya borgerliga regeringen är lika feg som sina socialdemokratiska föregångare: Man törs helt enkelt inte fråga folket vad vi tycker. Det är enklare att luta sig tillbaka om den trygg EU-positiv majoritet i riksdagen. Fegt är vad det kallas. Tids nog kommer det att straffa sig.

Hela debatten kan läsas här: EU-debatt_riksdagen2006-10-24 .

Läs mer om debatten även på Europaportalen.


Publicerat

i

av

Etiketter: