På plats i Bryssel

Sedan söndags är jag på plats i Bryssel. Det har varit några hektiska dagar med en massa praktiska grejer att fixa: Ikea (finns här också), ordna grejer i lägenheten (ligger i supermysiga Ixell), byta lås på dörren, lära sig hur sopsystemet funkar (som är rätt raffinerat och hushållsnära källsortering – bra!). Och en massa politiska saker förstås: utskottsmöten med miljöutskottet och utskottet för internationell handel, möte med Colombiaaktivister, möte med WWF (snart), träffat Eurogroup for Animal Welfare (som lyckades lobba in fyra bra ändringsförslag till ett djurskyddsärende som kommer upp i parlamentet nästa vecka) och självklart en massa möten med mina svenska vänsterkamrater här i parlamentet (vad vore man utan deras erfarenhet och kunskap).

Jag har också hunnit göra två pressmeddelanden:
Igår om risken att EU kan tvinga Sverige till uranbrytning (nu har jag hittat det):
http://www.vguengl.org/invoke.asp?folderid=4115&method=display&lang=se

Idag ett till pressmeddelande (se nedan) om brittiska Tory-partiet som gjort en positiv vändning i en miljöfråga (men var står våra svenska moderater, tänker de fortsätta att vara dörrmatta åt den tyska kemikalieindustrin?):
http://www.vguengl.org/invoke.asp?folderid=4117&method=display&lang=se
Återkommer framöver med fler rapporter.


Publicerat

i

av

Etiketter: