Alla mot djuren

De politiska ideologierna och djuren
Alla mot djuren, av Pelle Strindlund. H:ström förlag, 2021.
En näst intill heltäckande genomgång av de politiska ideologiernas förhållningssätt till djuren. Det är en hård men rättvis dom; ingen av de moderna ideologierna har ännu lyckats inkludera djuren som ett subjekt med grundläggande rättigheter även om det går att hitta en del hoppfulla initiativ här och där. Trots att Alla mot djuren är en hård vidräkning med dagens politiska strömningar är tonen saklig och korrekt. Notapparaten är imponerande och bred. Strindlund har en unik förmåga att scanna av det som sägs och skrivs, allt från sociala medier, tidskrifter, riksdagsdebatter till intressanta bidrag från engelsk, tysk och fransk debatt.

Trots detta breda register i ett ibland komplicerat ämne är Alla mot djuren en lättillgänglig bok där författaren vinnlägger sig om att förklara och skriva rakt och enkelt. Alla mot djuren borde vara obligatorisk läsning på alla universitetskurser inom filosofi, statskunskap och sociologi, men också för den politiskt aktive.

Hur vi behandlar djuren förtjänar en större politisk debatt än hittills. Pelle Strindlunds Alla mot djuren är en mycket välkommet bidrag i detta.

Alla mot djuren, Pelle Strindlund

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Alla mot djuren”

  1. Profilbild för jmlikhetsanden

    Intressant men tar Pelle Strindlund upp jakten? I hans ”Jordens herrar ” gjorde han inte det. Läs min bok ”Jaktkritik” Hans Ryttman

    Skickat från min iPhone