Telekom: EU vill fortfarande stänga av internetanvändare

EU-parlamentet har just röstat ned vårt krav på att ge medborgarna full tillgång till internet och att ingen ska kunna stängas av. Däremot röstade parlamentet för att medborgare ska kunna stängas av från internet, men endast efter domstolsbeslut. Det är ett litet steg framåt, men bäst hade varit om texten hade varit solklar på punkten: Ingen ska under några omständigheter kunna stängas av från internet. Men fortfarande kvarstår grundproblemet, även om det är kraftigt reducerat med domstolskravet: Varför ska man överhuvudtaget kunna ta bort människor från Internet?

Hade våra ändringsförslag, där vi kräver att i n g e n ska kunna stängas av från nätet, gått igenom hade allt varit enklare. Nu kommer troligen parlamentet och ministerrådet måsta lösa detta i en förlikning.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Telekom: EU vill fortfarande stänga av internetanvändare”

  1. Profilbild för Jan Wester
    Jan Wester

    Aftonbladet skriver:

    ”Ett annat förslag som skulle reglera eventuella begränsningar av enskildas tillgång till bland annat innehåll föll i EU-parlamentet.

    Är det det Du pratar om i artikeln Jens eller är det något annat? Svårt att hänga med i detta…..

  2. Profilbild för jens

    Hej jan
    Ja, det är inte helt enkelt. Jag har uppdaterat min text. Vet inte exakt vad AB menar faktiskt, måste isf läsa hela texten.

  3. Profilbild för Jan Wester
    Jan Wester

    Hej, Jens!

    Jag tror faktiskt att jag kopierade och pastade hela texten och du förstår den inte heller. Intressant!
    Länken är:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5080544.ab

  4. Profilbild för mikaelf

    DN skriver också, riktigt kryptiskt för den oinsatte. http://www.dn.se/kultur-noje/spelet-bakom-telekomvandningen-i-parlamentet-1.859771

    Ett nej till.. vad? Ett ja till.. 138an? Eller ja till ändringsförslaget 138?

  5. Profilbild för jens

    Jo, ja till 138, vilket är ett stort steg framåt, men fortfarande möjlighet att stänga av individer, vilket är ett problem.

  6. Profilbild för Robert von Bahr
    Robert von Bahr

    Jaa Du Jens,

    varför tar man bort bilarna från rattfyllerister?
    Varför tar man bort skjutvapen från dem, som skjuter ned folk?
    Varför tar man bort friheten från grova brottslingar?

    Här var det inte frågan om att direkt stänga Internet för uppladdare, utan endast efter tre varningar. Varje normalbegåvad person torde kunna rätta sig efter så många påminnelser – om de vill.
    Om uppladdning av upphovsrättsligt material är ett brott (och det är det), varför skall en brottsling i just DETTA fall ha tillgång till brottsverktyget, men inte i andra fall?